Uusien työntekijöiden haastattelu

Toivotamme tervetuleiksi Kalle Heikkilän muottipajalle ja Juha Alitalon tuotekehitykseen! Haastattelimme heitä lyhyesti.

Mistä tulet ja mitä teet?

Juha: Olen paljasjalkainen kankaanpääläinen kaveri ja teen tuotesuunnittelua täällä Lenkissä. Matkani varrella on aina ollut mukana tuotesuunnittelu tavalla tai toisella. Myös tuotantoon liittyvissä tehtävissä olen ollut, muovialalla ja muottien kanssa tekemisissä sekä tietysti jalkineteollisuudessa. Viime vuosina kuitenkin tuotesuunnittelu on ollut päätehtäväni.

Kalle: Kovin kauas en ole ehtinyt, olen alun perin jämijärveläinen ja tullut työn perässä Kankaanpäähän. Teen täällä Lenkissä metallitöitä.

Mikä tehtävässäsi innostaa sinua?

Juha: Uudet projektit ja haasteet ovat aina mukavia. Välillä tietysti saattaa muutama harmaa hiuksi tulla lisää.

Kalle: Tähän asti jokainen päivä on ollut erilainen, ja kohta olen ollut täällä vuoden.

Mikä on yllättänyt Lenkissä?

Juha: Lenkki oli ennestään minulle tuttu yritys, mutta en tiennyt kuinka monipuolisia tuotteita täällä valmistetaan. Täällä tehdään paljon muutakin kuin kengänpohjia ja ne on uusia, mielenkiintoisia juttuja.

Kalle: Erilaisten tuotteiden, mallien ja muottien suuri määrä.

Mikä on ollut suurin onnistumisesi tähän asti?

Juha: Useita projekteja on meneillään ja olen päässyt kaikkiin hyvin mukaan. Olen ollut Lenkissä vasta lyhyen aikaa, että suurin highlight on varmasti vielä edessä.

Kalle: Täällä Lenkissä oloni aikana se, että sain toimintakuntoon totaalisesti haljenneen muotin. Kuumentamalla ja prässäämällä repeämään joutunut massa tuli melkein kuin itsestään pois.

Mitä uutta osaamista toit mukanasi Lenkkiin?

Juha: Tuotesuunnittelun vieminen digitaaliseen muotoon, muottiosaamista ja 3D-tulostusta. Nämä auttavat uuden tuotteen viemistä tuotantoon ja näitä palveluja voimme tarjota myös muille.

Kalle: Nykyaikaisen tavan tehdä ohjelmia CNC-koneistuskoneille.

Jos sinulla olisi enemmän aikaa, mitä tekisit?

Juha: Jos vapaa-aikaa ajatellaan, niin mielelläni musiikkiharrastuksen parissa viettäisin enemmän aikaa.

Kalle: Ainakin laittaisin pajan kuntoon, purkaisin kaikki tavarat paikoilleen muuton jäljiltä ja laittaisin sivuun ne, mitä ei tarvita.