Tuotteet ja palvelut

Ulkopohjat ja muut valutuotteet

Valmistamme Lenkki Oy:n omien tai asiakkaiden muoteilla ruiskuvalukoneilla eri materiaaleista ulkopohjia ja muita tuotteita. Käytämme pääasiassa lämpömuovautuvaa kumia (TR). Saatavilla on ”pitää ja puree” Grip+ by Solepex® -kitkapohjia, joissa on tehty edistyksellistä tuotekehitystä liukastumisen torjuntaan. Grip+ TR 5976 on voittanut Kuningaskuluttaja -ohjelman testin “Pitävät naisten talvipohjat 2012”. Lisäksi valmistutamme pohjia omien tai asiakkaan muottien mukaisesti
– kumista
– polyuretaanista (PU)
– EVA:sta (etyleeni-vinyyli-asetaatti)
– nahkapohjia
– komposiittivahvikkeita
Useimmat mallit löytyvät yläpalkin linkkien kautta.

Raaka-aineemme tulevat eurooppalaisilta laatutoimittajilta.
Ruiskuvalukonekantamme tarjoaa hyvät mahdollisuudet valmistaa muitakin tuotteita kuin pohjia, joten meitä kannattaa lähestyä tuoteidean kanssa. Pystymme valmistamaan teknisiä tuotteita mm. TPU:sta (termoplastinen polyuretaani) ja ABS:stä (akryylinitriilibutadieenistyreeni), esim. lenkkijousia, kärkivahvikkeita, ortopedisia komponentteja jne.

Muottien suunnittelu-, hankinta- ja korjauspalvelu

Lenkki Oy:n vahvuudet ulkopohjan toimittajana ovat mallisuunnittelukokemus ja ammattitaito, joiden avulla pystymme räätälöimään pohjan asiakkaan toiveiden mukaan. Suunnittelu voi tapahtua ”avaimet käteen”-periaatteella, jolloin suunnittelijamme huomioi asiakkaan haluamalla tavalla myös lestin, pohjan ja pohjallisen yhteensopivuuden mahdollisimman hyvin toimivan kokonaisuuden aikaansaamiseksi.
Pohjan suunnittelussa tulee designin lisäksi ottaa huomioon pohjan käyttöominaisuudet; kovuus, joustavuus, taipuisuus, kestävyys, kuviointi ja pito.
Oriveden tuotesuunnittelu- ja mallityöpajamme tekee materiaalikokeita, tutkimus- ja tuotekehitystyötä sekä muottien korjausta ja huoltoa.

Pinkopohjat
Leikkaamalla, yhdistämällä ja muodontamalla on valmistettu pinkopohja, joka sisältää normaalisti lenkkipalan ja lenkkijousen. Materiaaleina on mm. selluloosa-, nonwoven-, ESD- sekä vettä pitävät materiaalit eri vahvuisina. Jouset valitaan käyttötarkoituksen mukaan lestiin sopivalla kaarevuudella eri vahvuisina ja -pituisina. Muodonnus tuotteisiimme tehdään mekaanisesti tai CAM-avusteisella PLASTAK-tuotantoyksiköllä.

Kantajäykkeet
– kuitunahasta tai erilaisista tekstiileistä valmistettuja muodonnettuja tai suoria kappeja

Kärkikovikkeet
– asiakkaan toivomalla mallilla eri muovimateriaaleista valmistettuja

Pohjalliset
– valmistetaan huovasta, ESD-materiaalista tai polyeteeni+kangas –yhdistelmästä joko muodonnettuna tai suorana

Leikkuupalvelu
– käytössämme perinteinen raudoilla leikkaaminen sekä kaksi CAD/CAM- leikkuukonetta:Teseo ja Saturno 2.

Sarjontapalvelu
– asiakkaan pinkopohjamallin sarjonta CAD:lla

Leikkuuterien valmistusta
– asiakkaan oman sapluunan mukaan

Liimoja, vetoketjuja, lankoja, teddyvuorta, ortopedisia EVA -levyjä jne.