Yritys

  • Saturno 2 - automaattinen leikkauskone

Lenkki Oy on perustettu v. 1974 sen aikaisten merkittävimpien kenkätehtailijoiden toimesta. Yrityksen tarkoituksena on kenkäteollisuuden raaka-aineiden, komponenttien ja palveluiden tarpeiden tyydyttämien. Asiakkainamme ovat kaikki merkittävät suomalaiset jalkinevalmistajat. Muita markkina-alueita ovat Pohjoismaat sekä Baltian ja Itä-Euroopan alue.

Pystymme valmistamaan käyttämistämme raaka-aineista muitakin tuotteita kuin kengänosia. Erilaisista mahdollisuuksista kannattaakin tiedustella meiltä tarkemmin.
Tuotantoyksikkömme toimii Kankaanpäässä. Orivedellä sijaitsee ulkopohjien tuotesuunnittelu- ja mallityöpajamme. Siellä on monipuoliset mahdollisuudet tuotekehitys- ja mallimuottitarpeita ajatellen. Mallisuunnittelijamme asiantuntemus on asiakkaidemme käytettävissä.

Yritys panostaa jatkuvaan tuotekehitykseen, joka on tyypillisimmillään asiakaskohtaisten prototyyppien ja niistä muodostettavien uusien reseptuurien luomista yhteistyössä asiakkaan kanssa. Impulssi uusien tuotesovellusten kehittämiseen tulee asiakkaalta ja sen tavoitteena on asiakkaan tarpeiden tyydyttäminen. Kehittämistyötämme on myös yhteistyö asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa, jolloin etsimme yhdessä ratkaisua materiaaliteknisiin haasteisiin. Mm. patentoitu pinkopohja, Fenomex -monikerrospohjarakenne ja Grip+ by Solepex -ulkopohja ovat em. tuotekehityksen tuloksia.
Lenkki Oy on SATRA:n (Shoe and Allied Trade Research Assosiation) jäsen.